...::: HOLUSKA :::...

Aşağa gitmek

...::: HOLUSKA :::...

Mesaj  Simyan Bir C.tesi Mayıs 01, 2010 11:10 am

HOLUSKA




Su ve un yoğrulur ve içine maya konur. Sonra hamurun kabarması ve dinlenmesi için sıcak bir yerde bekletilir. Biraz bekledikten sonra mayalanan hamurdan bir parça alınarak içine keş (Kurutulmuş peynir ve normal peynir karışımı) koyulup hafifçe yassılaştırılıp bir tepsiye dizilir. Holuska haline getirilmiş olur. Holuska lar bir sacın üzerinde hafifçe kızartıldıktan sonra kaynamış suda haşlanır. Haşlanmış holuskalar şimdi tüketilmeye hazırdır. Üzerine Şeker veya tahin eklenerek de yenilebilir.
Bu hamur yiyeceğinin adının holuska alınmasının sebebi Kalburun bir boy küçüğü ne holus denilmesi ve hamurun işlenirken holusun kullanılmasıdır.
Çok lezzetli bir yiyecek olan holuska köyümüzün vazgeçilmez yemek çeşitlerinde biridir.
avatar
Simyan
Admin

Mesaj Sayısı : 79
Kayıt tarihi : 30/04/10
Yaş : 35
Nerden : ANTALYA

http://www.simyanliyizbiz.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz