...::: ACI MAŞA :::...

Aşağa gitmek

...::: ACI MAŞA :::...

Mesaj  Simyan Bir C.tesi Mayıs 01, 2010 11:16 am

ACI MAŞA



Açılmış yufka saçta kızartılır ve kızartılmış yufkalar küçük parçalara ayrılır. Ve tepsiye dizilir. Arasına ceviz yada badem eklenir kızarmış yufkalar kat kat döşenir. Tereyağı kızartılıp üzüm pekmezi ile kaynatılır. Kaynatılan bu karışım yufka nın üzerine dökülür.
Bir nevi köy baklavası olan bu tatlı ya Acı Maşa denilir sebebi ise pekmezin kaynamasından dolayı hafif acımsı bir tat alıp ağızda hoş bir acılık bırakmasından kaynaklanmaktadır.
avatar
Simyan
Admin

Mesaj Sayısı : 79
Kayıt tarihi : 30/04/10
Yaş : 35
Nerden : ANTALYA

http://www.simyanliyizbiz.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz