...::: EŞKİ TARHANA :::...

Aşağa gitmek

...::: EŞKİ TARHANA :::...

Mesaj  Simyan Bir C.tesi Mayıs 01, 2010 11:18 am

EŞKİ TARHANA



Yöremizin Vazgeçilmez çorbalarındandır. El değirmeninde öğütülmüş buğdayın ayranla pişirilir. Piştikten sonra Hafif soğumaya bırakılır ve Kak (erik kurusu) ile karıştırılır. Ve kurumaya bırakılır. Özellikle kış günlerinde tüketilen bir çorba çeşididir.
Pişirilmesi : Tencereye eklenen kurutulmuş tarhana çorbasının içine eklenen malzemeler arasında Şeker pancarı, kemikli et, kabuklu fasulye, nohut, acı biber, salça ve yağ bulunmaktadır. Bu malzemeler yavaş yavaş karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Bu çorba köyümüzün vazgeçilmezlerinden olmasını yanında oldukça zengin ve besleyici bir çorba çeşididir.
avatar
Simyan
Admin

Mesaj Sayısı : 79
Kayıt tarihi : 30/04/10
Yaş : 34
Nerden : ANTALYA

http://www.simyanliyizbiz.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz