...::: EŞKİ TARHANA :::...
1 sayfadaki 1 sayfası
...::: EŞKİ TARHANA :::...
EŞKİ TARHANA
Yöremizin Vazgeçilmez çorbalarındandır. El değirmeninde öğütülmüş buğdayın ayranla pişirilir. Piştikten sonra Hafif soğumaya bırakılır ve Kak (erik kurusu) ile karıştırılır. Ve kurumaya bırakılır. Özellikle kış günlerinde tüketilen bir çorba çeşididir.
Pişirilmesi : Tencereye eklenen kurutulmuş tarhana çorbasının içine eklenen malzemeler arasında Şeker pancarı, kemikli et, kabuklu fasulye, nohut, acı biber, salça ve yağ bulunmaktadır. Bu malzemeler yavaş yavaş karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Bu çorba köyümüzün vazgeçilmezlerinden olmasını yanında oldukça zengin ve besleyici bir çorba çeşididir.
Yöremizin Vazgeçilmez çorbalarındandır. El değirmeninde öğütülmüş buğdayın ayranla pişirilir. Piştikten sonra Hafif soğumaya bırakılır ve Kak (erik kurusu) ile karıştırılır. Ve kurumaya bırakılır. Özellikle kış günlerinde tüketilen bir çorba çeşididir.
Pişirilmesi : Tencereye eklenen kurutulmuş tarhana çorbasının içine eklenen malzemeler arasında Şeker pancarı, kemikli et, kabuklu fasulye, nohut, acı biber, salça ve yağ bulunmaktadır. Bu malzemeler yavaş yavaş karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Bu çorba köyümüzün vazgeçilmezlerinden olmasını yanında oldukça zengin ve besleyici bir çorba çeşididir.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz